OO DS Prokuplje: Policija privodila Lepojevića i Dinića

24

Šef okružnog izbornog štaba DS-a Boban Lepojević i šef opštinskog izbornog štaba DS-a u Prokuplju dr Dragan Dinić privođeni su na razgovor u policiju kao osumnjičeni za uništenje i oštećenje tuđe stvari iz člana 212 KZRS. U policiji im je objašnjeno da se radi o parolama pisanim na pločnicima Prokuplja sadržine “LAŽEŠ VUČIĆU”, navodi se u saopštenju OO DS Prokuplje.

Oštećenje inače po definiciji podrazumeva delimično uništenje stvari, kojim se u većoj ili manjoj meri smanjuje vrednost ili upotrebna vrednost te stvari. Ako se ova definicija uzme u obzir, nejasno je kako bilo ko može biti priveden čak i na saslušanje zbog pisanja grafita, pozivajući se na član 212 KZRS. Radi se ili o velikom neznanju nadležnih, ili o pokušaju zastrašivanja političkih protivnika od strane naprednjačke vlasti.

Lepojević i Dinić izjavili su u policiji da nisu nikako uništili ili oštetili tuđu stvar iz člana 212 KZRS, što je sasvim jasno da je tako ako se uzme u obzir definicija oštećenja nečega.

Nejasno je kako pisanje ovog grafita na pločnicima može biti predmet policijske istrage, a da isto delo koje se redovno vrši za vreme vašara u Prokuplju, kada se iscrtaju mesta za ulične tezge, vlasnici istih se ispotpisuju, deo grada se potpuno išara, do sada bar policiju nije interesovalo?

Ili kada političke parole na pločnicima ostavi druga politička stranka, što se desilo pre par nedelja kada su ispisane parole “Boris je bolji” na mnogo mesta u centralnom delu grada, to tada nije bio predmet interesovanja istražnih organa.

Poznato je da je istina najjače oružje, tako da je razumljiv strah naprednih od istine iskazane porukom “LAŽEŠ VUČIĆU” napisane na pločniku. Na političkoj sceni Srbije nije bilo političara koji je više zaslužio da mu se posveti ovakav grafit od Aleksandra Vučića.

Iako Lepojević i Dinić nisu ispisivali parole “LAŽEŠ VUČIĆU” oni su policiji izjavili da ih u potpunosti podržavaju, a da je samo njihovo pozivanje na razgovor u policijsku stanicu u svojstvu osumnjičenih vid ataka na Demokratsku stranku, navode u saopštenju prokupačke demokrate.

Povodom spornih grafita, saopštenjem se oglasio i OO SNS Prokuplje o čemu više možete pročitati u vesti:

OO SNS Prokuplje: Osuditi Lepojevića i Dinića jer napadaju premijera i državu

24 KOMENTARA

 1. Koga zanima da li podrzavaju takve parole, nemojte da sarate grad i rusite ono sto niste umeli ni da okrecite dok ste bili na vlasti, stidite se!!! Kakva je to stranka ako predsednik ispisuje grafiti po drzavnoj imovini????????

 2. Н е ради се овде само о оштећењу туђе имовине,већа је срамота што су Шлепи и Диња ухваћени на делу, постоје снимци камера ,Заиста крајње нефер и непрофесионалан приступ политици.

 3. Politicki poraz ovih kvazi politticara ih izgleda nije dovoljno naucio, na iducim izborima treba da vas ostave na 1 % s obzirom kako se ophodite prema gradu

 4. Ravno katastrofi, sta da vam kazem. Toliku podrsku ima DS u Prokuplju da je morao da izadje preds. okruznog odbora i preds. izbornog staba stranke. Sramota i katastrofa. Poceli su da grafitiraju i gradske trotoare i spomenike kulture u gradu. Malo je sto su sve unistili i zaduzili pa sada grafitiraju grad. SNIMLJENI STE!!!!!!

 5. Tezge iscrtavaju gradske sluzbe kako bi naplatili taksu za koriscenje javne povrsine, ne vidim vezu sa ovim sto su Slepi i Dinja uradili, kakva stranka takvi politicari….dno

 6. СНС се никад није служила тако ниским и нефер борбом против политичких неистомишљеника ,Ни док је бил у опозицији нити сад кад су на власти,Шлепијева изјава да подржава графите и клеветање да премијер лаже је за кривичну пријаву,.

 7. Каква вам је борба за политичку првласт стварно срамота,Ваша тврдња у пароли је истина само за ДС,. и то без икаквих аргумената .За нормалног човека је обично клеветање и најнижи облик борбе против политичких неистомишљеника

 8. Odakle smelost ljudima koji su ovaj grad odveli u propast da nesto ovako cine, ostavili enormna dugovanja, firme rasprodali a ljude isterali na ulicu a danas ne fer i jeftinom politickom borbom napadaju one koji istinski rade i menjaju drzavu i grad nabolje! Za svaku osudu! Ljudi su trebali *********** motkama da vas rasteraju kad su vas zatekli

 9. Kako mogu da kazu da nisu oni to radili kad su ih kamere nahvatale? Jos jedna od lazi gospode! Spali su do tih grana da moraju sve sami da rade!

 10. Ne bavim se politikom, ali van pameti je sarati grad uvredama upucenim premijeru i to isticati ispred svih vaznijih drzavnih institucija. I jos je nize da takve stvari rade vodje jedne stranke. I treba ih hapsiti.

 11. Crtacete vi freske u zatvoru vidim ja! Hvala Bogu pa smo na vreme shvatili kakvi ste i kakve su vam namere!Nista pametno od demokrata nikad nije bilo pa nije ni cudo za ovako nesto

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime