OO DS Prokuplje: Protivimo se raspuštanju stručne službe mesnih zajednica i stočnog fonda

5

OO DS Prokuplje izražava zabrinutost zbog dešavanja u opštinskoj upravi i najave raspuštanja stručne službe mesnih zajednica i stočnog fonda, kao i najave prebacivanja radnika ovih organizacionih jedinica u Vodovod i Čistoću, navodi se u saopštenju prokupačkih demokrata.

Zabrinuti smo jer niko u gradu ne razume koji su krajnji ciljevi ove reorganizacije. Ako je Vodovod finansijski opterećen, ako uz realizaciju naplate od 100% zaradi jedva za plate sadašnjih 160 radnika, kojima se već kasni 4 meseca sa platom i skoro 2 godine sa plaćanjem troškova prevoza, jasno je da bi 30 – ak novih radnika neadekvatne stručne spreme potpuno uništilo ovo preduzeće. Isto se može konstatovati za Čistoću u koju se planira prebacivaje 10 – ak novih radnika.

Vodovodu su potrebni radnici za fizičke poslove na terenu, takođe i Čistoći, a ne kancelarijski radnici. Smatramo da nije dobro da se jedan problem rešava a drugi istovremeno stvara.

Predlog DS – a je da se sa delom radnika stručne službe mesnih zajednica i stočnog fonda izvrši popuna kadrovskih potreba u opštinskoj upravi. Stručne službe i stočni fond ne treba da se gase, već treba da se transformišu u organizacione jedinice – službu i odeljenje pri opštinskoj upravi, kaže se u saopštenju OO DS Prokuplje.

5 KOMENTARA

  1. JA PREDLAZEM POSTO INSISTIRATE NA IZBEGAVANJU STVARANJA NOVIH PROBLEMA DA SVI RADNICI BUDU OTPUSTENI. RADILI SU ONI DOVOLJNO DUGO. MI RADNICI KOJI SMO RADILI PO FIRMAMA KOJE STE VI UGASILI I PRIVATIZOVALI SMO OSTALI NA ULICI BEZ IKAKVIH PRAVA I ZDRAVSTVENE KNJIZICE. JA NA OSNOVU TOGA PREDLAZEM DA SVI OVI RADNICI BUDU OTPUSTENI. S OBZIROM DA OVA VLAST NECE OCIGLEDNO TO DA URADI, ONDA NEKA BUDU FIZIKALCI PA NEKA SVOJU PLATU ZARADE TAKO STO CE KOPATI KANALE PO GRADU. KOLIKO JA ZNAM SVI SU ONI SA SREDNJOM STRUCNOM SPREMOM, PA FAKULTET NECE DA IM SMETA!

  2. A bajnih li strucnjaka u strucnoj sluzbi!!! Poligon za direktorisanje nepismenih kadrova Ds-a, koji su u danasnjoj vlasti, zamisli apsurda, “savetnici” direktora. A ukidanje sluzbi je po nalogu DRI ( valjda znate sta je to).

  3. Zbog Zutih nam se sve ovo i desava!!!!! Dok su oni izmisljali nova radna mesta za svoje rodjake, na sva usta se hvalili kako oni sve rade zarad naroda! A u stvari su tonuli sve dublje i dublje i zaduzili ovu drzavu, koju ne mogu da oporave ljudi koji misle za svoj narod.

  4. I opet se vodi racuna o drzavnim sluzbama. Ko je mene pitao kad je ugasen Milan Toplica? A kako ja da obezbedim zivot sebi i porodici? Sto nas koji smo ostali bez posla u svim onim privatizacijama neko nije pitao da pređemo na drugo radno mesto…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime