Opština Kuršumlija nagradila najbolje sportiste

0

Opština Kuršumlija i Sportski savez sada već tradicionalno nagrađuju najbolje klubove, kao i pojedince za doprinos razvoja sporta u Kuršumliji. Dodeli nagrada najboljim sportistima u 2023. godini prisustvovali su: predsednik Privremenog organa opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić sa saradnicima, predsednik Sportskog saveza Miroslav Aleksić, predsednik Saveza za školski sport Nikola Milijanović, direktor Sportskog centra Aleksandar Ilić, kao i predstavnici klubova i njihovi članovi.

Sportski savez Kuršumlije broji 17 članova, od kojih je devet timskih i osam individualnih sportova. Sportski savez i Sportski centar zajedno sa Opštinom Kuršumlija se trude da svake godine poboljšavaju uslove za rad kao i infrastrukturu kako bi pružili našim sportistima što bolje uslove za bavljenje sportom. Opština Kuršumlija u odnosu na 2012. godinu sada izdvaja više nego duplo sredstava za razvoj sporta, što dovoljno govori o nameri da se kuršumlijska omladina podstakne i posveti sportu i pravilnom razvoju. Podrška lokalne samouprave za razvoj sporta je od presudnog značaja obzirom da u celosti podnosi troškove takmičenja.

Sportski savez i Sportski centar Kuršumlija se zahvaljuju lokalnoj samoupravi i predsedniku Privremenog organa opštine Kuršumlija Vojimiru Čarapiću na pomoći i podršci u organizaciji brojnih manifestacija kao i sredstvima koja se odvajaju za sport.

Nagrađeni sportisti Kuršumlije u 2023. godini:

– Nagrada za osobu sa invaliditetom – Dragica Tanasković

– Najveća nada – Andrijana Gojković Tekvondo klub „Korio”

– Najbolja mlada sportistnkinja – Dunja Đorđević Ženski košarkaški klub „Sveta Ana”

– Najbolji mladi sportista – Mina Dimitrijević Ženski rukometni klub „Mladost”

– Najbolji mladi sportista Mateja Strugar Klub malog fudbala „Bele Crkve”

– Najbolji ženski klub – Ženski odbojkaški klub Kuršumlija

– Najbolji muški klub – KMF Bele Crkve

– Najbolji trener – Dejan Živković Tekvondo klub „Korio“

– Najbolja sportistkinja – Ana Šejić Ženski rukometni klub „Mladost“

– Najbolji sportista – Jovan Jovanović KMF „Bele Crkve“

– Nagrada za životno delo u 2023. godini – Ivan Milićević

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime