Opština Kuršumlija treća u Srbiji

1

Predsedniku Opštine Kuršumlija Radoljubu Vidiću danas je uručena bronzana plaketa za unapređenje nataliteta od strane Pokreta za decu i mlade tri plus tri jer izdvaja značajna sredstva za novorođenu decu, tačnije treća je u Srbiji po visini novčanih sredstava koja izdavaja za treće dete.

Prema podacima ovog pokreta, Opština Kuršumlija je treća u Srbiji po visini izdvajanja novčanih sredstava za novorođenu decu i stipendije učenicima i studentima, odnosno mladima u ovoj opštini.

– Već nekoliko godina unazad izdvajamo oko 50 miliona dinara, što je oko 8 posto opoštinskog budžeta za decu i mlade. Naime, za treće dete opština roditeljima 18 meseci isplaćuje ukupno 360 hiljada dinara kao podsticaj za povećanje nataliteta. Takođe i za svako novorođeno dete izdvajamo značajna sredstva svake godine, kao i za oko 800 učenika i studenata na ime stipendija, kazao je nakon uručenja plakete predsednik Vidić.

Kuršumlija je prema podacima Pokreta za decu i mlade tri plus tri zauzela ukupno treće mesto u Srbiji iza Loznice i Bajine Bašte po visini sredstava koje izdvaja na ime novčanih naknada za novorođeno treće dete.

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime