Opština Medveđa potpisala ugovore o finasiranju sa sportskim klubovima i udruženjima

0

Danas su u Kabinetu predsednika opštine Medveđa potpisani ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške aktivnosti iz oblasti sporta na teritoriji opštine Medveđa.

Odlukom o budžetu opredeljena su sredstva za finansiranje programa/projekta iz oblasti sporta od značaja za opštinu Medveđa za 2022. godinu, u iznosu od 20.000.000,00 dinara.

Opštinsko veće opštine Medveđa je na predlog Komisije za sport, a na osnovu Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana opštine Medveđe u 2022. godini, donelo odluku o iznosima sredstva koja su sportska udruženja i klubovi dobila u ovoj godini.

U 2022. godini, opština Medveđa će finansirati sledeće sportske klubove i udruženja:
1. Sportski savez opštine Medveđa iz Medveđe,
2. Košarkaški klub “Jablanica” iz Medveđe,
3. Fudbalski klub “Jablanica” iz Medveđe,
4. Odbojkaško udruženje “Jablanica” iz Medveđe,
5. Karate klub “Jablanica” iz Medveđe,
6. Aikido udruženje “Jablanica” iz Medveđe
7. Šahovski klub “Gornja Jablanica” iz Medveđe,
8. Sportsko udruženje “Slobodan stil” iz Medveđe.

„Opština Medveđa je za sportska udruženja u 2022. godini opredelila 20 miliona dinara, što je znatno više nego u protekloj godini, obzirom da se pokazalo da svaki dinar uložen u našu omladinu i sport, se višestruko isplati. Ova udruženja okupljaju najviše dece sa naše teritorije a ista nam vraćaju svojim uspesima koje nižu. Deca su naši najbolji ambasadori i na najlepši način prezentuju opštinu Medveđa. Želja nas, kao lokalne samouprave je da mlade zadržimo u Medveđi, da nastave da se razvijaju kroz sport, a mi smo tu da ih u tome podržimo“ – izjavio je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, prilikom potpisivanja ugovora sa klubovima i udruženjima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime