Opština plaća sportske članarine za sve maloletne sportiste

0

Sva deca do 18 godina koja se bave sportom i uključena su u rad klubova ove godine će biti oslobođena mesečne članarine. Naime, na poslednoj sednici Skupštine usvojen je Program razvoja sporta, a između ostalog i odluka da svoj deci do 18 godina opština plaća mesečnu članarinu u iznosu od 1000 dinara. 

Tako se kao jedan od vodećih prioriteta u 2016. godini izdvaja omasovljenje i uključivanje velikog broja mladih u sport. 

Realizacijom Programa za omasovljenje sporta na teritoriji opštine Prokuplje teži se otklanjanju negativnih posledica razvoja dece i omladine usled nedovoljnog bavljenja sportom, razvijanju pozitivnih karakteristika ličnosti kao što su društvenost, tolerantnost, samopouzdanje, etičnost, komunikativnost, razvoj potencijala, samopoštovanje i poštovanje drugih, kao i unapređenjy mnogobrojnih činilaca koji su osnova psihofizičkog zdravlja. Sport je sredstvo za stvaranje zdrave i radno sposobne populacije, i u tom smislu, omasovljenje sporta i pružanje mogućnosti za bavljenje sportskim aktivnostima su prioriteti svih nivoa društva, uključujući i našu lokalnu samoupravu, rekla je Aleksandra Nikolić članica Opštinskog veća zadužena za sport.

Sredstva namenjena sportistima utvrđuju se u mesečnom iznosu od 1.000,00 dinara za svakog registrovanog člana, do 18 godina starosti. Uslov je da sportista prisustvuje na 70% od planiranog broja treninga mesečno a program stupa na snagu od 1. februara.

Kontrola dolaska dece na treninge vršiće se kontaktiranjem roditelja i trenera, i kontrolom od strane ovlašćenih radnika opštine Prokuplje. U slučaju nepoštovanja uslova iz Pravilnika, sportska organizacija će biti isključena iz Programa za omasovljenje sporta.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime