Opština Prokuplje otpušta 90 radnika!

3

Na 12. sednici Skupštine Opštine Prokuplje doneta je i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Opštine Prokuplje prema kojoj će bez posla ostati 90 zaposlenih.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je rekao da je neophodno usklađivanje broja zaposlenih u opštinskom javnom sektoru i da bi u ovom trenutku ta brojka trebala da bude 712 radnika.

– Prinuđeni smo da donosimo ovakve odluke  jer u suprotnom bi  Opštini Prokuplje bio obustavljen  transfer sredstava sa republičkog nivoa  što bi dovelo do izuzetno velikih problema u funkcionisanju lokalne samouprave. Trudićemo se da u ovom procesu, zaposlenima  obezbedimo što bolje uslove  i omogućimo da dobiju što veći iznos otpremnina uz otvaranje mogućnosti za zaposlenje u firmama sa kojima imamo intenzivnu i veoma dobru saradnju, rekao je predsednik Simonović .

Inače, u Opštini Prokuplje trenutno je zaposleno 802 radnika, a Vlada Srbije je preporučila da maksimalan broj zaposlenih može da bude 735.

Opozocioni odbornici su se usprotivili ovakvoj odluci lokalne vlasti. Glasanjem je ipak većina – 38 odbornika podržalo ovakvu odluku, dok je devet odbornika opozicije glasalo protiv.

Odbornici su sa 34 glasa usvojili  Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci,  koji pokazuje da  je u budžetu Opštine Prokuplje ostvaren  višak od  209 miliona dinara.   Znatna sredstva biće usmerena za unapređenje rada  jedinstvenog Javnog komunalnog preduzeća „Hameum“ .  Кupovinom  mašina i teške mehanizacije   ovo preduzeće bi bilo osposobljeno za obavljanje svih infrastrukturnih radova , čime bi se ostvarile znatne uštede u budžeu Opštine.

Odbornici su sa 34 glasa podržali i predlog  za imenovanje Predraga Jovićevića za direktora  JКP „Hameum“.

3 KOMENTARA

  1. Znaci svaki 10i u čaršiji je opštinar.. Lepo bogami. Bleje tamo kao neki blavori, nemaju gde da sednu.. A 90% njih da pitas sta je njihov deo posla tamo blage veze nemaju. Zbog takvih smo tu gde jesmo, nemamo puteve, kanalizaciju.. Pravi potez, otpustiti jos 500! Ima mesta u Leoni za sve te lenstuge, pa ko voli nek izvoli..

  2. I u Kursumliji se uvek pricalo da ima viska i stalno su govorili da ce da otpuste te 70,te 30 i tako svake godine,pa evo ih svaki put sve brojniji.Provuci ce se oni kao i uvek,nikad niko nije otpusten

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime