Ostvaren višak u budžetu

0

Završni račun budžeta za 2015. godinu pokazao da je ostvaren višak prihoda, i to u iznosu od oko 44 miliona dinara, izloženo je na današnjem  skupštinskom zasedanju u Prokuplju.

Ukupni ostvareni prihodi u budžetu za 2015. godinu iznose 1.148.000.000 dinara, dok su ukupni rashodi su 1.103.708 miliona.

Odbornici su pored Odluke o završnom računu danas podržali i Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Prokuplje za 2016. godinu.

– U skladu sa finansijskim mogućnostima trudićemo se da unapredimo poljoprivrednu proizvodnju. U narednom periodu planiramo da povećamo obim davanja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u našoj opštini, kako bi povećanjem ukupne poljoprivredne proizvodnje zadržali radno sposobno stanovništvo na selu, a ne kao do sada da nam se sela gase, rekao je predsednik Paunović.

Prošle godine formiran je i Fond za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, putem kojeg je registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima obezbeđeno oko dva miliona dinara, dok je za istu namenu u ovoj godini izdvojeno oko pet miliona dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime