Ostvarene uštede u prokupačkom budžetu od 100 miliona dinara

7

Na sednici Opštinskog veća Prokuplje razmatran je Nacrt Odluke o izmeni Odluke o budžetu Opštine Prokuplje za 2015. godinu. Opštinsko veće navodi da je ostvarena ušteda od oko 100 miliona dinara.

Predsedavajući Opštinskim većem, predsednik Opštine Miroljub Paunović izjavio je, da je zahvaljujući maksimalnom angažovanju i domaćinskom poslovanju rukovodstva lokalne samouprave i drugih subjekata, u proteklom delu godine došlo do uštede sredstava u budžetu.

– Uštede u budžetu u proteklom delu godine iznose skoro 100 miliona dinara. Ova sredstva biće iskorišćena za sanaciju mokrih čvorova u osnovnim i srednjim školama, radovima na infrastrukturi, odnosno na održavanju i asfaltiranju nekategorisanih i kategorisanih puteva. Deo sredstava biće namenjen za socijalna davanja, rekao je Paunović i dodao da će se visina dodele jednokratne novčane pomoći najugroženijim osobama povećati.

Iz budžeta opštine biće finansirana i kupovina paketa sa osnovim životnim namirnicama namenjeni najugroženijim licima, a deo novca biće dodeljen za rad Narodne kuhinje.

7 KOMENTARA

  1. Ova prokupačka vlast zakasa s klozetima. Malo malo pa reklamiraju kako će da naprave neke klozete. Prvo su predvideli neka sredstva, sad su ih kaobajagi uštedeli. A to jedni isti klozeti od pre par meseci. Već bila konferencija za novinare o njima. Kolku im važnost pridaju mora da će Vučić lično da preseca vrpcu.

    • Na te radove po skolama, bez obzira kako ih nazivao, cekalo se bar 30 godina! Na otvaranje skola u Bublici i Tovrljanu preko 20, na vodovod u Garicu isto toliko, koliko sam shvatio nije cilj samo cuvati novac i izbegavati troskove, vec ga usmeriti na prioritetne stvari.

      • Ко би рекао да може да се уштеде државне паре,још 100 мил годишње,па то је за други дневник!

    • Trebalo je dosta vremena, dosta rada i novcanih sredstava da se sredi ono sto je godinama stajalo zapusteno i na sta niko nije obracao paznju.

  2. Ови стварно штеде,не шале се…сви кукакју на лакићевића заврну славине,ето резултата.!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime