Otvaranje Kuršumlijske Banje u milosti Vlade Srbije

8

Konačno rešenje o prodaji i pokretanju Kuršumlijske Banje nalazi se u rukama i milosti Vlade Srbije jer se već više od godinu dana čeka da donesu odluku da ona pređe u državno vlasništvo i konačno nakon toga dobije novog vlasnika.

Naime, više od godinu dana je prošlo od obećanja tadašnjeg premijera, sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je obišao ovaj kraj i Kuršumlijsku Banju da će država postati suvlasnik ove banje u tzv javno-privatnom partnerstvu sa Planinkom koja je zainteresovana da značajno uluži sredstva i ponovo otvori ovo banjsko lečilište koje je bilo nekada poznato i u staroj Jugoslaviji.

Do sada se nije maklo sa mrtve tačke jer je vlasnik ove banje i dalje PIO Fond koji niti gazduje, niti prodaje ovu banju. Država jednim potezom pera, odnosno uredbom to može da učini i omogući da se Kuršumlijska Banja ponovo otvori.

Potencijalni kupac postoji – to je Planinkla koja, kako Top Novosti saznaju, planira da uluži nekoliko miliona evra u renoviranje Zavoda “Žubor”, uposli oko stotinu radnika, dovede brojne turiste, i oživi ovaj deo kuršumlijske opštine.

Nezvanično, ovakva odluka se očekuje već na proleće, pa je sada na potezu Vlada koja, kao što napisah na početku ove priče, jednim potezom pera može da značajno pomogne kuršumlijsku opštinu, bez da je to išta košta!

Dakle, otvaranje Kuršumlijske Banje je samo u milosti Vlade Srbije!

(Autor: Miloš Ivanović, urednik Top Novosti)

8 KOMENTARA

  1. Pa koji je političar u zadnjih 30 godina dolazio u Kursumliju nesto obećao i obećanje ispunio – ni jedan. Stvarno vise ova nezaintetesovanost drzave za Kursumliju je prevrsila svaku meru….pa valjda je pio fond –
    država aman

  2. Prosle su godine od kad sam posecivao Kursumlijsku Banju.Dusa me boli kad vidim nasta je spala.Prelepo zdanje.Nije ovo samo moje misljenje vec misljenje stotina ljudi koje poznajem i koji su koristili usluge K.Banje.Nikako se nesmije prodati privatniku jer je to opstenarodno dobro.Krajnje je vreme da Vlada Srbije preduzme

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime