Otvorena izložba fotografija crkava i manastira

1

Sinoć je pomoćnik ministra u Ministarstvu za kulturu i informisanje Miloš Janković svečano otvorio izložbu fotografija “Crkve i manastiri Kosova i Metohije i Toplice kroz vekove” u izložbenom prostoru kuršumlijske biblioteke, koju nakon Kosovske Mitrovice i Pariza mogu da pogledaju i građani Kuršumlije.

Direktor kuršumlijske Narodne biblioteke Nebojša Gašić je kazao da su fotografije nastale u okviru projekta matematičkog instituta SANU.

– Izložba “Crkve i manastiri Kosova i Metohije i Toplice kroz vekove”, prikazuje prikazuje fotografije autora Dr Dragana Radovanovića nastale u teškim vremenima za srpski narod, u želji da se svetskoj i našoj javnosti prikažu biseri srednjovekovnog, ali i graditeljstva kasnijih vremena – kazao je Gašić.

Ovom prilikom, guslar iz Beograda, poreklom iz Kuršumlije Nenad Vukašinović izveo je deo “Nebeske liturgije” Sv. Nikolaja Velimirovića.

Pomoćnik ministra kulture i informisanja, Miloš Janković je nakon toga svečano otvorio ovu izložbu i govorio o značaju ovakvog kulturnog događaja u Kuršumliji.

Inače, izložba koja je sinoć svečano otvorena je prethodno bila organizovana u Kosovskoj Mitrovici i Parizu kada je i svetska javnost mogla da se upozna sa najvažnijim crkvenim i manastirskim objektima Srbije.

Izložba profesora Radovanovića biće dostupna žiteljima Kuršumlije koji mogu da je posete i pogledaju izložene fotografije u narednih deset dana.

Više fotografija sa otvaranja izložbe možete pogledati OVDE

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime