Otvorena kancelarija Srpske narodne partije u Prokuplju

2

Povereništvo Srpske narodne partije u Prokuplju otvorilo je sinoć svoju kancelariju, u tržnom centru Sokolana.

– Mi se prema svim pitanjima odnosimo domaćinski i u naše redove okupljamo stručnjake iz svih sfera, ljude sa vizijom i idejom, koji će svoje znanje i kapacitete usmeriti ka rešavanju problema. U Prokuplju imamo oko 50 članova i taj se broj iz dana u dan povećava, što me iskreno raduje. Drago mi je da su u SNP-u građani prepoznali ozbiljnu partiju, koja na probleme sa kojima se građani Toplice i Prokuplja susreću nudi rešenja, a ne samo kritike. Rekao je Petrović, i dodaje zahvalio bih se predstavnicima ove partije iz Žitorađe, Merošine, Blaca i Kuršumlije, koji su došli na otvaranje kancelarije, kao i članu predsedništva Aleksandru Pejčiću i Narodnom poslaniku SNP u skupštini republike Srbije Milanu Petriću.

Narodni poslanik SNP u Skupštini Srbije Milan Petrić ističe da se ova partija zalaže za decentralizaciju Srbije, kako bi svaka lokalna samouprava mogla da kreira svoj poslovni ambijent za što bolji ekonomski razvoj.

Takođe treba napomenuti da je Toplički okrug jedini okrug u Srbiji u kome je Srpska narodna partija zastupljena u svim opstinama i gde povereništva aktivno rade na promociji programa i ideja SNP-a.

Petrić ističe da što se tiče spoljne politike, SNP se zalaže za saradnju sa svim državama ali da je SNP protiv ulaska Srbije u NATO i EU.

– Zalažemo se za neutralnost Srbije na spoljnopolitičkom planu, ali Srbija mora biti otvorenija ka Ruskoj Federaciji, pre svega za ekonomsku saradnju, jer ovo tržište je veliko i pruža mnoge mogućnosti za privrednu saradnju, naglasio je Petrić.

On se osvrnuo i na mogućnosti koje rusko tržište nudi proizvođačima višnje i šljive, po kojima je poznata Toplica.

Prisutnima se obratio i jedan od osnivač SNP i član predsedništva Aleksandar Pejčić naglasivši da je SNP najmlađa partija u Srbiji, ali da je za kratko vreme uspela da formira svoja Povereništva u preko 100 opština širom zemlje.

– Kako samo ime naše partije kaže, “Narodna” mi čemo raditi u interesu naroda i zastupati njegove interese. Mi u ovom periodu imamo cilj da našim građanima približimo naš program, a da kada se za to stvore uslovi naši poslanici zakonima omogućiti napredak i razvoj, poručio je Pejčić.

On je naglasio da Toplica ima pravo da bolje živi i da njeno stanovništvo ne treba da ide sa svojih ognjišta kako bi našlo zaposlenje u većim gradovima Srbije ili van granica zemlje.

Predstavnici SNP ističu da su oni na svim nivoima opoziciona partija i da će nakon izbora odlučiti sa kime će u koaliciju.

2 KOMENTARA

  1. Браво момци! Време је за нове политичке снаге и смену на политичкој сцени Топлице! Само напред!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime