Otvorena Kancelarija za ljudska i manjinska prava

3

Potpisivanjem Ugovora o saradnji danas je u Prokuplju otvorena Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

Sporazum su potpisali predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i predstavnica Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Danijela Janković.

– Opština Prokuplje je prepoznala značaj otvaranja Kancelarije za ljudska i manjinska prava i učinila prve korake i podržimo realizaciju aktivnosti za rad Kancelarije. Na ovaj način želimo da podstaknemo građansku inicijativu u oblasti zaštite ljudskih prava , a da žitelji naše opštine i celog okruga dobiju jedan vid servisa i mesto gde će moći da iznesu svoje probleme i potraže pomoć. Odlučujući se za ovaj korak, Opština Prokuplje ima u vidu značaj rada Kancelarije i za rešavanje pitanja i poboljšnje položaja nacionalnih manjina, pogotovu romske manjine koja je i najbrojnija u našem gradu i Topličkom okrugu. Nastojaćemo da obezbedimo bolje uslove za život u romskim naseljima pored reke Toplice koja su ugrožena od poplava. Nadamo se da će nam Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, kao i ispostava u Prokuplju,pomoći da taj cilj i ostvarimo, rekao je predsednik Paunović.

Otvaranju Kancelarije za ljudska i manjinska prava prisustvovali su članovi Opštinskog veća i predstavnici romskih zajednica, koji su nakon potpisivanja sporazuma obišli prostorije novootvorene Kancelarije u Prokuplju.

3 KOMENTARA

  1. Veoma znacajan korak kada je u pitanju resavanje pitanja i poboljsanje polozaja nacionalnih manjina, pogotovu roma kojih ima puno u nasem gradu i okolini.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime