Otvorena prodajna izložba slika sa Ivanjdanske kolonije

0

U Galeriji „Boža Ilić“ u Prokuplju sinoć je otvorena prodajna izložba slika sa 12. Ivanjdanske likovne koloniji u Ajdanovcu.

Ljubitelji umetnosti imali su priliku da vide umetnička dela slikara koji su stvarali u živopisnom okruženju manastira Sveti Đorđe, zadužbini kralja Milutina iz 14. veka.

Otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, članovi Opštinskog veća Milica Erić i Milan Aranđelović, radnici ustanova kulture, kao i mnogobrojni građani, ljubitelji umetnosti.

– Ivanjdanska likovna kolonija ove godine je po dvanaesti put okupila umetnike iz Prokuplja, Niša, Pirota, koji su inspiraciju za svoja dela našli u božanstvenom prostoru manastira i prirodnim lepotama ovoga kraja. Nastalo je 27 umetničkih slika od čije prodaje je sav prihod namenjen obnovi manastira, rekao je rukovodilac likovne sekcije Doma kulture Milan Ilić Trša.

Izložbu slika nastalih na Ivanjdanskoj koloniji svake godine organizuje Dom kulture, u okviru programa povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije.

Ljubitelji ove umetnosti mogu posetiti izložbu do 18. jula u Galeriji „Boža Ilić“, nakon toga likovni radovi biće izloženi u holu bioskopa Toplice.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime