Otvoreni dan u kasarni Vojske Srbije u Prokuplju

0

Povodom Dana Vojske Srbije u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“, juče je organizovana manifestacija „Otvoreni dan“, sa ciljem približavanja Vojske Srbije svim građanima i stvaranjem uzajamnog poštovanja i poverenja, koji su i tradicija u našem narodu.

Kasarnu je obišla delegacija Opštine Prokuplje koju su činili predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i član veća Milica Erić, ali i veliki broj predstavnika institucija kulture, obrazovanja, zdravstva, kao i sveštenstvo crkvene Opštine Prokuplje.

Gosti komandanta kasarne “Ratko Pavlović Ćićko“ potpukovnika Bojana Milenkovića bili su dečaci i devojčice predškolci ali učenici prokupačkih škola. Ova manifestacija kao i ranijih godina bila je prilika za upoznavanje sa nauružanjem i opremom ali i sa uvežbanošću i osposobljenošću naših vojnika.

Važno je reći da se posebna pažnja posvećuje najmlađima kako bi se oni tokom „Otvorenog dana“ upoznali sa časnom profesijom vojnika i krenuli tim putem, kao kadeti vojnih škola i kao profesionalni vojnici.

U tom cilju će ovih dana pripadnici Vojske Srbije započeće predstavljanje vojnih škola i akademije u prokupačkim osnovnim i srednjim školama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime