Ovi učenici umeju da se snađu!

0
jelena-babić

PROKUPLJE: Prošla školska godina bila je plodonosna i puna nagrada za učenike izdvojenog odeljenja OŠ „Milić Rakić Mirko“ u Donjem Kordincu. Početak ove školske godine za njih je doneo još jednu veliku nagradu. Naime, njihov Vaspitno-obrazovni film pod imenom „Snađi se“ našao se u finalu međunarodnog filmskog festivala kreativnog filma KREF 2019.

Konkurs je bio otvoren za učenike, ali i za nastavnike i stručne saradnike koji su mogli da se takmiče ko mentori ili kao autori filma u četiri kategorije: promotivni školski spot, savremeno obrazovanje, obrazovni resurs i vaspitni izazov.

Filmove koji su ušli u finale, organizatori će promovisati kao podršku neformalnom i formalnim obrazovanju i vaspitanju mladih na međunarodnom nivou.

Učenici iz Donjeg Kordinca sa svojom učiteljicom osmislili su i snimili filmić pod nazivom „Snađi se“, a koji se odnosi na snalaženje u prostoru uz pomoć znakova koje koriste izviđači.
– Veliki je uspeh samobiti u finalu, a ne osvojiti i nagradu, pogotovo zato što je pristigao veliki broj filmova iz zemlje i okruženja – rekla je učiteljica Jelena Babić.

Da se podsetimo, učenici ove škole prošle godine, na istom takmičenju koje se održavalo u Štipu, u Makedoniji, osvojili su treće mesto sa filmom „Od zrna pšenice do slasnog hleba“.
Ove godine, finele KREF-a biće održano u Leskovcu u periodu od 3-5. Oktobra i biće praćeno nizom kreativnih i edukativnih radionica, kako za učenike, tako i za njihove mentore.
Značaj ovog takmičenja ogleda se u tome što se nalazi u „kalendaru takmičenja“ Ministarstva prosvete i podržano je od strane istog.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime