Pažnja! Ovo se ne tiče samo onog koji ne pije vodu!

0
Foto: Kristina Stamenković

Pozivom “Pažnja! Ovo se ne tiče samo onog koji ne pije vodu!” Prokupčanka Kristina Stamenković pozvala je sve sugrađane da se priduže odbrani reka Stare planine svojim potpisom. Peticija je u toku i traje do četvrtka 26. jula u Art pabu “Black fox”.

Peticiju su pokrenuli aktivisti koji se na Fejsbuku okupljaju u grupi “Odbranimo reke Stare planine”. Oni se bore za očuvanje reka i vodopada ovog Parka prirode u kom Vlada planira da sagradi stotine hidrocentrala i živopisne planinske reke provede u cevi.

– Ovaj projekat bit trajno narušio Park prirode zarad manje od 1% kilovata koji bi ušli u energetski sistem, a novac u nečije džepove. Bez obzira na stranačke, ideološke i druge razlike udružili smo se u grupu “Odbranimo reke Stare planine” u pokušaju da to sprečimo. Stara planina je turistički dragulj Srbije i umesto u trpanje reka u cevi treba uložiti u pristupne puteve, turističke projekte i proizvodnju zdrave hrane i vode. Sačuvajmo ovu jedinstvenu egzotičnu oazu crvene zemlje, čiste vode, vodopada i netaknute prirode za sve nas i našu decu. – navodi se u opisu grupe.

Protiv uništavanja reka je i Prokupčanka Kristina Stamenković, koja je inicirala peticiju u našem gradu.

– U 21. veku i vremenu Interneta i društvenih mreža,  nemamo pravo da budemo neobavešteni. Društveni aktivizam je naša dužnost. Do četvrtka treba da prikupimo što više potpisa i pošaljemo Unesku. Ovo se tiče svih nas, danas je Stara planina, sutra Jastrebac i Kopaonik. Dođite u Art pab “Black fox” do četvrtka. – rekla je Kristina.

Ne tako davno Kristina je bila na Staroj planini i sa našim čitaocima podelila to zadovoljstvo i lepotu. Evo kako izgleda blago koje treba sačuvati.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime