Ples maturanata u Kruševcu

0

Na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu danas je u 12 časova održan tradicionalni Ples maturanata. Nastupilo je 180 maturanata iz 8 srednjih škola.

Plesne četvorke vodila je Marija Ćirić iz Plesnog kluba „Kruševac“. Pokrovitelj događaja bio je Grad Kruševac, koji je iz budžeta za realizaciju plesa izdvojio 120 hiljada dinara. Organizator je bila Kancelarija za mlade u saradnji sa Kruševačkim pozorištem i Kulturnim centrom Kruševac.

Maturante je pozdravila pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti Mirjana Zlatanović, a plesu prisustvovali: pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Petrović i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Zorica Jovanović.

Ples maturanata je tradicionalna manifestacija koja se u Srbiji održava čitavu deceniju. U plesu je do sada učestvovalo više od 100.000 maturanata Srbije, a gotovo pola miliona u čitavoj Evropi.

Cilj projekta je promocija tolerancije, mira i prijateljstva i povezivanje mladih kroz ples u celoj Evropi. Maturanti su sami izabrali sinhroni ples na ulicama i trgovima, kao način proslave završetka jednog dela školovanja, sa jasnom porukom da su za nenasilje.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime