Plivanje za Časni krst na Rastovničkom jezeru

4

Crkvena opština Prokuplje i ove godine organizuje tradicionalno plivanje za Časni krst, koje će sutra biti održano na Rastovničkom jezeru sa početkom u 11 časova.

Bogojavljenska plivačka trka okupiće odvažne momke koji će u želji da prigrle Časni krst zaplivati hladnom jezerskom vodom.

Ova duhovna manifestacija u Prokuplju se održava petu godinu za redom i deo je proslavljanja Bogojavljanja, jednog od petnaest najvećih hrišćanskih praznika.

– U crkvi Sveti Prokopije kao i u svim pravoslavnim hramovima širom sveta , sutra će biti održana praznična liturgija i veliko osvećenje vode koju vernici nose svojim kućama, njome krope svoje domove i čuvaju je kao lek tokom cele godine. U toku su završne pripreme za Bogojavljensku plivačku trku u kojoj će učestvovati oko 30 plivača, rekao je starešina prokupačke crkve Nikola Ilić.

On je istakao da ove godine, za razliku od prethodnih godina, Rastovničko jezero nije zaleđeno i da su vremenske prilike pogodne za plivanje.

4 KOMENTARA

  1. Гоца Симић ” Oduševim se” kada čitam vesti iz Prokuplja–horoskop,verski praznici,ptičice cvrkuću,potočić žubori,grade se putevi,muževi tuku žene koje nose drogu,političari obećavaju,panduri namršteni,grad blista…živimo u raju…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime