Pljačkali kuće u okolini Prokuplja

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju odredili su meru zadržavanja do 48 sati J.T. (20) iz okoline Prokuplja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojnička krađa i tri krivična dela teška krađa, saopštila je policija.

Postoje osnovi sumnje da su J.T. i jedan petnaestogodišnjak, 06. februara 2016. godine fizički napali sedamdesttrogodišnjeg muškarca u njegovoj kući u okolini Prokuplja, otuđili mu lovačku pušku iz koje su ispalili nekoliko hitaca u vazduh, a nakon toga se udaljili u nepoznatom pravcu.

Osumnjičeni se terete da su obili još tri kuće u okolini Prokuplja, gde su i zatečeni pri vršenju premetačine u jednoj od kuća. Kod osumnjičenih su pronađene: lovačka puška, dva lovačka noža, dvogled i 30 metaka za lovačku pušku.

J.T. će uz krivičnu prijavu biti sproveden osnovnom javnom tužiocu u Prokuplju, dok će protiv petnaestogodišnjaka biti podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave u redovnom postupku, navodi se u saopštenju prokupačke policije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime