Pobuna u SPS preispituju koaliciju s Palmom?

0

Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka neće imati zajedničku listu, iako se to pominjalo kao opcija u vreme dok je Aleksandar Vučić najavljivao formiranje narodnog pokreta za državu. Prema informacijama lista “Nova”, izvesno je da će SPS na izbore izaći u koaliciji sa Zelenima Srbije, a verovatan je i savez sa Jedinstvenom Srbijom, ali u potpuno drugačijem obliku.

Stranke vladajuće koalicije pripremaju se za predstojeće vanredne parlamentarne, beogradske, pokrajinske i lokalne izbore, koji će bi morali da budu raspisani najkasnije 2. novembra.

Kako saznaje list “Nova“, za sada je izvesno da će socijalisti na izbore ići sa Zelenima Srbije, dok će se pregovorima sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme pristupiti potpuno drugačije.

Izvor “Nove” podseća da je Palmina stranka posle prošlih izbora dobila osam poslaničkih mandata u Skupštini Srbije, što, prema oceni SPS-a, nije zaslužila.

“Ako jedno poslaničko mesto podrazumeva 15.000 glasača, to bi značilo da JS donosi u koaliciju oko 120.000 glasova. A oni nemaju više od 20.000” – rekao je sagovornik “Nove“.

Informacije o preispitivanju koalicije socijalista i Jedinstvene Srbije potvrđene su Moravi info i u Gradskom odboru SPS u Čačku.

Izvor: Nova

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime