Počela izgradnja bedema na kritičnim tačkama

0

Počela izgradnja zaštitnog bededma na reci Toplici u romskom naselju Mala Guba i u Liparskoj ulici. Opština Prokuplje  angažovala sve potrebne mašine, ali i radnike javnih preduzeća i ustanova, kao i ustanova kulture i  pripadnike jedinica za vanredne situacije  Prokuplje. U akciju se uključili i žitelji naselja koja se štite i veliki broj volontera.

Ova naselja su bila najugroženija u prolećnim poplavama 2014. godine i podizanjem bedema zaštitiće se od plavljenja oko 200 domaćinstava, kaže predsednik Opštine Prokuplje i komandant Štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

 – U skladu sa najavom Republičkohidrometeorološkog zavoda da se večeras i tokom narednog dana očekuju obimne padavine, Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Prokuplje angažovao je ljudstvo i mehanizaciju, kako bi se podigli zaštitni bedemi od poplava, i ukoliko narednih dana dođe do izlivanja Toplice, zaštitimo pre svega ljudske živote, ali i materijalna dobra, rekao je Paunović.

Ovih dana je angažovano je 152 radnika i celokupna mehanizacija JKP „Hammeum“ na pripremi džakova sa peskom i podizanju bedema.

Podignuta je zaštita oko Gradskog groblja  od 1100 džakova, a danas je na krizne tačke dostavljeno još oko 1000 džakova sa peskom. Nastavlja se sa punjenjem džakova. Mobilne ekipe sastavljene od stručnih ljudi i članova Opštinskog štaba za vanredne situacije dežuraće  do ponedeljka ujutru, i redovno obilaziti ugrožena područja.

b9b33a19-3e0d-4443-ab4a-2651be1d070c

Fotografije: Dragi Stojković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime