Počela obuka za gerontodomaćice

0

U Domu za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju počela je obuka za gerontodomaćice. Ovu obuku pohađa 10 polaznica koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

– Na osnovu javnog poziva filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Prokuplju i projekta Doma za negu i smeštaj starih lica, počela je obuka za gerontodomaćice. Ovu obuku pohađa pet žena iz Prokuplja i pet iz Kuršumlije, izjavio je v.d. direktora ove ustanove Nebojša Vukadinović i dodao da će obuka trajati do sredine narednog meseca.

Na osnovu Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, obuku vrši Vesna Despotović iz Gerontološkog centra Bežanijska kosa u Beogradu.

Vukadinović je posebno naglasio da je dobro što ovu obuku pohađaju žene iz Kuršumlije, iz razloga što će one biti osposobljene za pružanje različitih vidova pomoći ugroženima i starim osobama, posebno u brdsko-planinskim predelima u ovoj topličkoj opštini.

Predavač Vesna Despotović ističe da će polaznice imati teoretsku i praktičnu nastavu, na kojima će biti obrađene mnoge teme iz oblasti nege i rada sa starim licima.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime