Počela registracija poljoprivrednih gazdinstava

0

Obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava počela je 1. marta i trajaće do 31. marta. Domaćinstva koja prvi put žele da registruju svoja gazdinstva to će moći da urade to kraja ove godine.

Domaćinstva koja  registruju svoja gazdinstva ove godne prava na subvencije mogu ostvariti 2017. godine.

– U odnosu na raniji period ove godine prisutne su mnoge novine za ostvarivanje podsticajnih sredstava. Poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u registar na dan 31. decembra prošle godine ostvariće prava na podsticajna sredstva ako obnove registraciju na iste površine koje su bile registrovane. Pravo na subvencije za nove površine koje su kupili ili zakupili moći će da ostvare tek naredne godine, rekla je Duška Petrović , savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja.

Neophodna dokumentacija za registraciju biće dostavljena na kućne adrese poljoprivrednika koja obnavljaju svoja gazdinstva.

Poljoprivrednici koji prvi put žele da registruju svoja gazdinstva potrebnu dokumentaciju mogu da dobiju na šalteru Uprave za trezor. Pomoć u popuni dokumentacije poljoprivrednici mogu dobiti od zaposlenih u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja koja se nalazi u Ulici Hajduk Veljkova br. 25,a

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime