Počela rekonstrukcija ulične rasvete u Prokuplju

2

Opština Prokuplje izdvojila je šest miliona dinara za rekonstrukciju ulične rasvete. Ovim sredstvima planira se kompletna zamena neispravnih sijalica kako na teritoriji grada, tako i na rasvetnoj mreži seoskog područja.

Teritoriju naše opštine osvetljava oko 5,5 hiljada sijalica koliko, prema podacima Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, ima sijaličnih mesta na mreži ulične rasvete u svim prokupačkim naseljima.

Radovi na rekonstrukciji ulične rasvete počeli su pre nekoliko dana, odnosno, čim su vremenske prilike to dozvolile. Od početka ove nedelje ekipe JKP “Hameum“ stalno su na terenu i intenzivno rade, a nadzor nad poslovima vrši JP za urbanizam.

Kako navode nadležni u ovom preduzeću, najpre se počelo sa popravkama i zamenom sijalica u gradu, tako da su u sedam gradskih ulica zamenjeni svi rasvetni elementi i neispravne sijalice, i sada su kompletno osvetljene gotovo sve gradske ulice. Obnovljenu rasvetu dobili su žitelji ulica Strahinjića Bana, Kosančić Ivana, Milke Protić, Milena Jovanovića, Nikole Kopernika i Moravska.

– U narednom periodu zamena sijalica i popravka na uličnoj rasveti vršiće se sukcesivno, odnosno gde god za to bude potrebe, saopštavaju nadležni u ovom preduzeću.

Ovih dana radi se i na mreži ulične rasvete seoskog područja naše opštine. Radovi su već završeni u Donjoj Toponici, a narednih dana biće kompletno osvetljena Gornja Trnava, Merovac, Žitni Potok, Gornja Bresnica, Vodice i Balinovac.

Zamena sijalica obavlja se prema dinamici prijava od strane građana, a kako kažu nadležni za nadzor ovih poslova, sa mehanizacijom kojom raspolaže JKP „Hameum“ dnevno se može zameniti po desetak uličnih sijalica, u zavisnosti od konfiguracije terena i vremenskih uslova.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime