Počela vakcinacija protiv gripa

0
????????????????????????????????????

Vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je u ponedeljak, a za samo dva dana vakcinisano je preko 200 građana. Zainteresovani Prokupčani vakcinu mogu primiti svakog radnog dana, u vremenu od 8 do 13 sati.

– I ove, kao i svake godine, u prokupački Dom zdravlja stiglo je oko 1200 jedinica ove vakcine, što je optimalna količina koja zadovoljava potrebe naše zdravstvene ustanove. Vakcina protiv gripa dostavljena je i svim terenskim ambulantama, tako da i stanovnici seoskog područja imaju mogućnost da se na vreme zaštite od ove zarazne bolesti, kažu iz Doma zdravlja.

Preporuka je da vakcinu prime hronični bolesnici, oboleli od kardiovaskularnih bolesti, plućni bolesnici, astmatičari, dijabetičari, trudnice, kao i lica starija od 65 godina.

– Zadovoljni smo odzivom, jer je za samo dva dana vakcinisano preko 200 građana. Кako je vakcinacija najsigurniji način zaštite, pozivamo građane, prvenstveno hronične bolesnike da se na vreme vakcinišu i na taj način izbegnu komplikacije usled eventualnog oboljenja od gripa, kazala je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here