Počeli Dani akreditacije u Domu zdravlja

0

U Domu zdravlja Prokuplje počeo је proces Akreditacije , što podrazumeva postupak ocenjivanja kvaliteta rada ove zdravstvene ustanove, na osnovu utvrđenih standarda.

Tim spoljnih ocenjivača koji će u prokupačkom Domu zdravlja do utorka, 27.marta, ocenjivati rad ove ustanove, čine dr Uranija Petrović, specijalista Opšte medicine, dr Biljana Petrović, specijalista neurologije i dr SrđanTomić, specijalista za kožne i venerične bolesti.

Direktorka Doma zdravlja, dr Zorica Momčilović, upoznala je članove eksternog tima sa radom ovez dravstvene ustanove, a nakon prezentacije ocenjivači su pristupili pregledu dokumentacije koja je sačinjena od strane jedanaest timova koji su izvršili samoocenjivanje rada u ustanovi.

Otvaranju Dana akreditacijeu prokupačkomDomu zdravlja prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, direktor Doma starih u Prokuplju, direktor Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, članovi Upravnog odbora, članovi timova i zaposleni u ovoj ustanovi.

Akreditacija je najstariji i najpoznatiji oblik spoljašne procene zdravstvenih usluga široms veta.Akreditacija pomaže organizacijama zdravstvene zaštite da otkriju sopstvene prednosti i mogućnosti napretka, a ujedno i da bolje razumeju ciljeve i složenost svog poslovanja.

Stalno unapređenje kvaliteta zdravstvenihusluga i bezbednosti pacijenata je sastavni deo svakodnevnih aktivnosti zdravstvenih radnika i svih drugih zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime