Počelo snimanje filma “Mrak”: Prokupčanka Miona Ilov u glavnoj ulozi

0
Miona Ilov
Miona na probi, foto: Kiril Prodanov

Prvi kadrovi filma “Mrak” snimljeni su danas u Vranju. Prokupčanka Miona Ilov tumači jednu od glavnih uloga u ovom psihološkom trileru.

Film Dušana Milića snima se u koprodukciji pet zemalja Srbije, Danske, Bugarske, Grčke i Italije. Inspirisan je istinitom porodičnom dramom srpske familije na Kosovu. Radnja psiho-horora “Mrak” se dešava u vreme “martovskog pogroma” na Kosovu i Metohiji nakon Uskrsa 2004. godine.

U filmu je opisan život u konstantnom strahu srpske devojčice Milice, koja ostaje sama sa majkom i dedom u sablasnoj kući nakon očevog i ujakovog nestanka. Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a, čija prekomanda, ipak, menja sve…

Devojčicu Milicu igra Prokupčanka Miona Ilov, kojoj je ovo debitantna uloga. U filmu ona igra uz Slavka Štimca (deda Milutin), Danicu Ćurčić (majka Vukica) i Nikolu Rakočevića (sveštenik Dositej). U filmskoj ekipi su i Slaviša Čurović, makedonski glumac Kole Angelovski, bosanska glumica Slađana Bukejlović (učiteljica Dobrinka) i italijanski glumac Flavio Parenti. Zanimljivo je da uz Mionu glumi još jedan Prokupčanin – dečak Ilija Ivezić, učenik 5. razreda OŠ “Ratko Pavlović Ćićko”.

Snimanje filma “Mrak” trajaće do prvog jula.

Miona Ilov
Miona Ilov i glumci Slavko Štimac i Ilija Ivezić sa režiserom Dušanom Milićem, foto Staša Bukumirović

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here