Podeljena humanitarna pomoć romskim porodicama

0

Najugroženijim pododicama romske populacije koje se nalaze u improvizovanom prihvatnom centru u zgradi Sokolane u Prokuplju, danas jestigla humanitarna pomoć koja sadrži pakete sa garderobom.

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti za Toplički okrug obezbedilo je 40 paketaraznovrsneodećekojaje danas podeljena ugroženim porodicama.

– Veliko je zadovoljstvo što smo u situaciji da pomognemo drugima, zahvaljujući našim prijateljima, saradnicima i srodnim organizacijama. Na naš poziv za pomoć ugroženim sugrađanima, prva se odazvala humanitarna organizacija „Ljubi bližnjeg svog“ iz Vrnjačke Banje i uputila nam pakete sa garderobom koju smo mi prosledili u prihvatni centar, rekla je Ivana Ugrenović, defektolog Dnevnog boravka „Sunce“ u Vodicama koje radi u okviru Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti u Prokuplju.

Sekretar ovog Udruženja, Dragoslav Petrović je istakao da oni najbolje znaju koliko nečija pomoć znači ugroženima i da će nastojati da ostvare kontakte i sa drugim humanitarnim organizacijama kako bi se ljudima koji su iseljeni iz naseljaMalaGubapomoglo u štovećoj meri.

U prihvatnom centru trenutno se nalazi sedamdesetoroica, od kojihje 35 dece svih uzrasta i dve bebe. O njima brine opština Prokuplje, Crveni krst i volonteri koji su danonoćno sa njima.

Danas je ugroženoj deci u prihvatnom centru pakete sa slatkišima uputila i Kompanija „Pionir“, pogon „Hisar“ u Prokuplju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime