Podvig Kuršumličanina: Porodio suprugu u porodilištu!

31

Pre nekoliko dana na ulazu u prokupačko porodilište rođena je mala Kalina koju je na svet doneo njen otac, Zvezdan Ristić (46) iz Kuršumlije i u poslednjem trenutku spasio njen život!

– Supruga je dobila porođajne bolove rano ujutru pa smo se već posle pet sati uputili ka Prokuplju. Stigavši pred bolnicu, glavna rampa je bila zatvorena. Vratio sam se kolima nazad na parking i uputio se sa suprugom ka porodilištu. Tih nekoliko desetina metara kao da su trajali večno jer sam video da svakog trenutka supruga može da se porodi a u okolini nije nikoga bilo, objašnjava Ristić.

Stigavši u zgradu porodilišta, sreo sam medicinskog tehničara kome sam kazao da je hitan slučaj i da je potrebna pomoć. Lift koji je vodio ka drugom spratu je bio zaključan pa nismo mogli da se uputimo ka spratu gde se nalazi prodilište, objašnjava naš sagovornik.

– U tom tenutku, supruga je počela da se porađa. Video sam dete koje sam u poslednjem trenutku za glavicu prihvatio inače bi palo na beton. Okrenuo sam je, da uzme vazduh, pljesnuo lagano rukom, jedanput, pa drugi put. Začuo se plač… Supruga je bila izbezumljena za trenutak, pa obostrani osmeh… objašnjava naš sagovornik ovaj nesvakidašnji slučaj.

Ubrzo su došli medicinski radnici koji su prihvatili tek rođeno dete koje je otac držao u rukama spasivši joj život u poslednjem trenutku.

Supruga Svetlana i tek rođena mala devojčica koja je dobila ime Kalina još uvek su u porodilištu Opšte bolnice “dr Aleksa Savić” u Prokuplju i pridružiće se porodici ubrzo.

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

31 KOMENTARA

  1. Sramotna bolnica,sramotno osoblje,sve je u prokupackom porodilistu bruka i sramota.
    Neka je devojcica ziva,zdrava i nasmejana…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime