Pokrovske svečanosti kraj Rasine

0

U prelepom ambijentu Porte crkve Pokrova Presvete Bogorodice, kraj Rasine u Kruševcu, održava se prva dvodneva manifestacija „Pokrovske svečanosti“. Manifestaciju uoči velikog crkvenog praznika, u narodu poznatom kao Mala gospojina, blagoslovio je episkop kruševački David Perović.

Sveštenik Jovan Vuković, ističe da je ova manifestacija od velikog duhovnog i kulturnog značaja i nada se da će ubuduće ona postati tradicionalna.

Medju brojnim programima koji se juče i danas realizuju, najzapaženiji su: Likovna kolonija, predstava „Žene srpskih vladara“, izložba slika i Duhovna akademija.

U Likovnoj koloniji učestvovali su Kruševački slikari, učenici i nastavnici osnovnih škola i predškolci Predškolske ustanove „Nata Veljković“.

Današnji nedeljni program počeo je svetom liturgijom, a nastavlja se izložbom radova sa Likovnre kolonije i Radionice, da bi se u večernjim satima zavšio muzičko scenskim programom u čast rodjenja Presvete Bogorodice.

Organizatori manifestacije su Prva Mesna zajednica i crkva Pokrova Presvete Bogorodice kraj Rasine, u saradnji sa Turističkom organizacijom, Kulturnim centrom Kruševac i Kruševačkim pozorištem.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime