Pomen poginulima u NATO bombardovanju Kuršumlije

1

Danas su kraj spomenika poginulima u NATO bombardovanju u gradskom parku položeni venci u znak sećanja na žrtve koje su pale u Kuršumliji tokom 77 dana bombardovanja Srbije pre 18. godina.

Skup je počeo himnom Bože pravde koju je izveo hor OŠ “Drinka Pavlović”, da bi nakon toga bili pročitani radovi kuršumlijskih srednjoškolaca kao sećanje na bombardovanje ovog grada 1999. godine.

Predsednik OO SUBNOR-a Kuršumlije, Dragan Lakićević je obraćajući se okupljenima podsetio na stradanja u bombardovanju Kuršumlije i žrtve koje su pale tada.

Nakon toga su sveštenici crkve Svete Trojice održali parastos poginulima.

Vence kraj spomenika žrtvama NATO agresije danas su položile porodice poginulih, predstavnici Opštine Kuršumlija, Vojske Srbije kao i brojna udruženja.

Istovremeno, pre toga je održan skup u sali opštine na kome je uručeno najveće odlikovanje SUBNOR-a Srbije, orden borca koji je uručen medicinskoj sestri, Radici Slavković iz Doma zdravlja Kuršumlija koja je, prema rečima preživelih u NATO bombardovanju Kuršumlije spasila brojne živote o čemu više možete pročitati OVDE

Više fotografija možete pogledati OVDE

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime