Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević u posetio opštinu Kuršumlija

0

Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević, boravio je u zvaničnoj poseti opštini Kuršumlija, gde je zajedno sa saradnicima iz Sektora za ruralni razvoj detaljno razgovarao sa predsednikom opštine Kuršumlija Vojimirom Čarapićem i predstavnicima lokalne samouprave. Tokom radnog dela sastanka najviše se govorilo o poljoprivrednim potencijalima kuršumlijskog kraja.

Predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić, upoznao je pomoćnika ministra Bogićevića sa aktuelnom situacijom kada je reč o poljoprivredi kuršumlijskog kraja, gde je tim povodom istakao da naši poljoprivredni proizvođači aktivno učestvuju na konkursima koje uspešno realizuje Kancelarija za poljoprivredu opštine Kuršumlija poslednjih deset godina. Čarapić je tom prilikom naglasio da svi korisnici blagovremeno dobijaju sve neophodne informacije i pomoć prilikom apliciranja.

„Svake godine oko 350 korisnika dobija subvencije, dok je za ovu namenu iz budžeta Opštine Kuršumlija za ovu godine izdvojeno 18 miliona dinara. Pored lokalnih podsticaja naši poljoprivredni proizvođači konkurišu i kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za različite vidove podsticaja. Najveće interesovanje naših poljoprivrednika svakako vlada za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme za proizvodnju voćarskih kulutra te će se u tom pravcu nastaviti i u narednom periodu. Pored pomenute opreme veliko intersovanje vlada i za unapređenje stočarske i pčelarske proizvodnje“, istakao je Čarapić.

Tokom radnog dela sastanka pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević, najviše se interesovao za površine pod zasadima voća i njihovom unapređenju, kao i o kapacitetima za prijem i zamrzavanju voćarskih plodova.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime