Poništena presuda radikalu za diskriminaciju homoseksualca

8

Apelacioni sud u Nišu poništio je presudu Višeg suda u Prokuplju kojom je prvi čovek radikala u Toplici, Zvezdan Ristić osuđen za navodnu diskriminicaju homoseksualca iz Kuršumlije, Stefana Radovića.

U presudi Apelacionog suda iz Niša se nalaže da se održi novo suđenje po ranijoj tužbi Stefana Radovića, homoseksualca iz Kuršumlije u kojoj je on optužio Zvezdana Ristuća, predsednik Okružnog odbora SRS za Toplicu da je za skupštinskom govornicom uputio uvrede i navodno diskriminisao njega.

Do ovog, bizarnog slučaja došlo je nakon što je Ristić kao odbornik u SO Kuršumlija zatražio odgovore na jednoj od sednica loklanog paralamenta zašto i po kom osnovu je Radoviću odobravano u više navrata sanitesko vozilo Hitne službe Doma zdravlja u kuršumliji.

Na suđenju u Višem sudu u Prokuplju je Ristić osuđen je jer je navodno tada diskriminisao Radovića rekavši navodno “da je homoseksualizam bolest” i naloženo je da se presuda objavi u službenom glasniku i da on više ne sme da ponovi ovakve tvrdnje.

Novo suđenje zakazano ju za 10 oktobar kada bi Viši sud u Prokuplju trebao da ponovo odluči po ovoj, za ovaj kraj krajnje neobičnoj tužbi u bizarnom suđenju.

Inače, tužilac, Stefan Radović je u javnosti poznat po nizu skandaloznih slučajava koji su šokirali javnost u topličkom kraju.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

8 KOMENTARA

  1. Судбина свих оптужница и пресуда против радикала је унапред позната јер правда мора победити.

  2. Нема основа за тужбу на првом месту. Реално, хомосексуализам је поремећај сексуалног нагона. Невезано за то, Звездан никог ни на који начин није дискриминисао тиме што је поставио ово питање.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime