Povratak Nemanjića u Kuršumliju

0

Danas je na platou manastira Sveti Nikola u Kuršumliji održana svečanost povodom 850 godina od podizanja prvih Nemanjinih zadužbina.

U prisustvu predstavnika opštine, sveštenstva i brojnih Kuršumličana, priređen je bogat kulturno-umetnički program u kome su nastupili članovi KUD “Bata Lačković, guslar Novak Milenković, a izvedena je i pozorišna predstava “Nemanjići” koju je priredila profesorica Milija Jevremović u izvedbi kuršumlijskih srednjoškolca.

Posetioci ove manifestacije mogli su da posmatraju viteške borbe, defile vitezova koji su bili obučeni u kostime iz srednjeg veka, mogli su da vide malu školu mačevanja, streličarstvo, radionice slikarstva, likovnu kolonija Bele Crkve…

Najveće interesovanje vladalo je za vitezove iz Udruženja „Red zmaja, „Beli orlovi„ „Vitezovi Vojvode Prijezde„ Belocrkvići „ i drugi koji svojim prikazima doprineli oživljavanju srednjovekone kulturne baštine.

Manifestacija koju je organizovala Turistiička organizacija Opštine Kuršumlija završena je koncertom Bilje Krstić i Bistrik orkestra.

Više fotografija sa ove svečanosti, možete pogledati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime