Predsednik i premijer Srbije na Vidovdan u Kruševcu

0

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović rekao je da će u Kruševcu na Vidovdan biti predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, kao i da će Kruševac ugostiti brojne delegacije pobratimskih gradova iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Italije, Rusije, Slovenije, Republike Srpske (BiH).

Nestorović je najavio da bi u junu trebalo da bude završena rekonstrukcija Radničkog univerziteta, radovi na zgradi “P plus osam” u krugu Bolnice, zatim izgrađene četiri trake na ulazu u Kruševac iz pravca Brusa.

On je kazao da bi Ministarstvo prosvete trebalo da kompletno renovira jednu školu u Kruševcu, kao i da očekuje da će Ministarstvo kulture izdvojiti sredstva za početak radova na sređivanju objekta za potrebe Pozorišta za decu.

Tokom juna Kruševljani će moći da prate nekoliko predstava, koncerte, izložbe, različita sportska nadmetanja, a ulazak na sve programe je besplatan. Manifestacija “Vidovdan 2015”, kako je saopšteno, ove godine košta za oko 20 odsto manje nego prošle – iz budžeta je izdvojeno 1,2 miliona dinara, javne ustanove učestvuju sa oko 1,7 miliona dinara, a manifestaciju su podržali i donatori.

Ovogodišnja manifestacija “Vidovdan 2015” trajaće od 8. do 28. juna. U tom periodu biće održani brojni kulturno – umetnički, obrazovni, naučni, sportski programi, najavljeno je danas u Gradskoj upravi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime