Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić: Otvaranje Kuršumlijske Banje i uređenje centra Kuršumlije prioritet

9

U intervjuu za Top Novosti, predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kaže da je otvaranje Kuršumlijske Banje i zapošljavanje u njoj stotinak novih radnika, kao i uređenje centra Kuršumlije proritet za 2018. godinu.

– Očekujemo da će vlasništvo nad Zavodom “Žubor” u Kuršumlijskoj Banji uskoro sa Fonda PIO preći na državu Srbiju čime će biti otvorena mogućnost za ponovno otvaranje ove banje i zapošljavanje stotinak novih radnika. Planinka je zainteresovana da kupi Zavod “Žubor” i ponovo otvori Kuršumlijsku Banju pa očekujem da će se to i dogoditi u prvoj polovini ove godine, kaže predsednik Vidić.

On je istakao da je drugi prioritet za ovu godinu uređenje centra Kuršumlije. Za ovu namenu budžetom je predviđeno više od 50 miliona dinara.

– Planom je predviđena rekonstrukcija ulice Palih boraca i nastavak na rekonstrukcije Kosovske ulice. Istovremeno, krenuće se i u realizaciju uređenja gradskog parka za šta je opština izdvojila oko 20 miliona dinara pa će uži centar grada dobiti novi izgled, objašnjava Vidić.

Za ovu godinu predviđena su znatna izdvajanja za stipendije studentima i učenicima, kao i majkama novorođene dece, a za poljoprivredu je namenjeno 20 miliona dinara budžetom za 2018. godinu, naglasio je predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić u razgovoru za Top Novosti.

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

9 KOMENTARA

  1. Da li mozda predsednik primecuje da je grad prazan I da je na izdisaju? Nece stotinak novih radnih mesta da promeni situaciju nista , vec bi situaciju promenilo najmanje 1000 novih radnih mesta. Znaci moraju drzavu da nagovore ili NATERAJU da nadje investitora koji ce otvoriti fabriku sa novih 1000 radnih mesta. Mnogi ce reci kako. Lepo ako za svako radno mesto strani investitori dobijaju po 10000 eu u blizini autoputa, neka ovde daju po 20000 I javice se investitor, jer strateski je bitno za drzavu da se ovaj prostor ne isprazni.

  2. To pricaju odavno pa opet nista! Nego zaposlite negde ove ljude koji nemaju posao. Koji nemaju nista! Nama mladima iz Kursumlije je jedini prioritet otici iz svog rodnog mesta! Jadno i zalosno!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime