Predsednik Srbije obećao značajne investicije u opštine Topličkog okruga

15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon otvaranja novog pogona kompanije BizLink u Prokuplju kazao da opštine u Toplici mogu da očekuju značajne investicije kao što je izgradnja auto-puta, ulaganje u industrijsku zonu u Prokuplju, a istovremeno je najavio da će uskoro biti raspisan tender za Kuršumlijsku Banju.

Predsednik je najavio da će iz budžeta biti izdvojen novac za ulaganje u taj kraj, te da je 300 miliona dinara obezbeđeno za ulaganje u industrijsku zonu u Prokuplju i sredstva za preseljenje bolnice, kao i da je izdvojeno 25 miliona dinara za spomenik Gvozdenom puku.

On je istovremeno kazao da bi uskoro trebao da bude raspisan tender za kupovinu Kuršumlijske Banje, a da će značajna sredstva za infarstrukturne projekte dobiti sve opštine u Toplici.

Vučić je dodao da će se novac uložiti i u auto-put Niš-Priština, koji će pomoći industrijski razvoj tog kraja i zapošljavanje.

On je naveo da je novih 450 radnih mesta u novootvorenom pogonu kompanije BizLink od velikog značaja za Prokuplje i za celi Toplički okrug, kao i da svako novo radno mesto znači život i opstanak.

Predsednik je naveo da su Kuršumlija, Blace, Žitorađa i Prokuplje izgubili polovinu svojih stanovnika, te da sada ceo okrug ima 86.000 ljudi, što je, kaže, užasno teška slika.

Pogledajte i obraćanje predsednika Srbije u fabričkoj hali u Prokuplju OVDE

(Pripremili: Miloš Ivanović i Srbijanka Stanković)

15 KOMENTARA

  1. Koliko li ce da bude dobar za prodaju jeftine radne snage,zna se da vlasnik dobiva po 10000e.po radniku ,mozda je bolje da radnicima da te pare da pocnu nesto ,Ali tada nema interes ,igraranka traje za milionere l

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime