Predsednik Vučić otvara fabriku Namenske industrije u Kuršumliji

1

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u subotu, 13. juna 2020. godine, u 11.00 časova, otvaranju proizvodnog pogona u okviru prve faze izgradnje Fabrike za mašinsku obradu metala u Kuršumliji u sklopu Fabrike namenske industrije Borbeni složeni sistemi D.O.O. (Selo Pljakovo, Kuršumlija), navodi se u saopštenju informativne službe predsednika Srbije.

Radi se o fabrici koja je počela da se gradi u prvoj polovini oktobra meseca prošle godine kada je postavljen i kamen temeljac.

U međuvremenu, sagrađena je fabrička hala sa pratećim objektima u okviru prve faze izgradnje ove fabrike Namenske industrije Srbije.

Prema najavama, posao bi trebalo da nađe oko stotinu radnika, a  kako nezvanično saznajemo, oko 60 radnika iz Kuršumlije metalske struke je prošlo potrebnu obuku i oni već nekoliko meseci primaju platu pošto je rad i otvaranje ove fabrike bilo odloženo zbog vanrednog stanja uzrokovanog epidemijom korona virusa.

Kada budu izgrađene i ostale hale i pogoni, u naredne dve faze, ukupno bi u ovom kompleksu Namenske industrije Srbije posao trebalo da nađe oko 300 radnika.

 

1 KOMENTAR

  1. MOZDA JE POCETAK POKRETANJA PROIZVODNJE U KOSANICKOM SREZU ZNAM MNOGI CE RECI IDU IZBORI ALI DAJ STA DAS ZA TAJ KRAJ I MALA FABRIKA SA 50 RADNIH MESTA ZNACI

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime