Predstavljamo Janu Dragović-učenicu generacije u Kuršumliji

18

Jana Dragović je  učenik Osnovne škole „Miloje Zakić“ u Кuršumliji, đak generacije za proteklu školsku 2016/2017 i najbolju u Topličkom okrugu na završnom, maturskom ispitu sa osvojenih 103,25 poena, čak tri više od maksimumam zahvaljujući brojnim uspesima na takmičenjima.

Ona je takođe je završila i nižu muzičku školu sa prosekom 5,00.

U toku školovanja osvojila 38 diploma na takmičenjima opštinskog, okružnog i republičkog nivoa.

Među svim  osvojenim takmičenjima ističe  diplomu za osvojeno 2.  mesto na takmičenju iz književnosti i srpskog jezika  „Кnjiževna olimpijada“ i diplomu na takmičenju „Fedes “ za osvojeno prvo mesto iz teorije muzike.

“Prema pravilniku za izbor učenika generacije u našoj školi komisija koju su činile Radica Jović, Biljana Marinković i Daniela Čolović na osnovu dostavljene dokumentacije proglasila je za đaka generacije za školsku 2016/2017 Janu Dragović VIII-2 (razredni starešina Sonja Plavšić). Jana je tokom osmogodišnjeg školovanja ostvarila izuzetne rezultate, učestvovala u brojnim takmičenjima i manifestacijama i osvajala mnoge diplome i nagrade”, navodi se u obrazloženju OŠ “Miloje Zakić” da se ova devojčica proglasi đakom generacije.

Jana Dragović je upisala Gimnaziju u Kuršumliji i svakako predstavlja budućnost ovog grada i pravi primer mladima.

18 KOMENTARA

  1. Bravo! Ko kaže da lepota i pamet ne idu zajedno. Ne poznajem devojčicu, ni roditelje, ali im čestitam ovim putem. U današnjem vremenu, gde je poremećen sistem vrednosti, izdvojiti se na ovakav način je jedan veliki plus za trud devojčice i za roditelje u svakom smislu. Samo tako nastavi, Jano. Bravo još jednom.

  2. МИЛОШ ИЛИЋ
    Уз честитке за остварене досадашње изузетне резултате у учењу желим ти Јано да наставиш са успесима и да будеш ђак генерације и у Гимназији.Уверен сам да је мој скромни поклон дошао у праве руке и да те је књига обрадовала.Земљачки поздрав за тебе и твоје родитеље од породице Илић из Смедерева.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime