Predstavljen 53. TOK u Prokuplju

0

 

TOK,  časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja, doživeo je svoj 53. broj. Ovo obimno izdanje časopisa predstavljeno je prokupačkoj čitalačkoj publici u Narodnoj biblioteci Rade Drainac.

Jučerašnja promocija časopisa okupila je veliki broj Prokupčana i ljubitelja pisane reči. Časopis je predstavilo uredništvo, a zastupljeni autori su čitali svoja dela.

Ovo izdanje TOK-a, pored stalnih rubrika, posebno su obogatile stranice posvećene Draganu Borisavljeviću.  Dragoljub Mirković, Srđan Živković i Dragan Ognjanović pisali su o ovom istaknutom kulturnom i društvenom radniku, književniku i novinaru, podsećajući još jednom u kojoj meri je on zadužio Toplicu.

U časopisu je po prvi put zastupljena i rubrika „Prokupački aforistički kutak“. Pored aforizama, čitaoci će moći da uživaju u poeziji kako afirmisanih topličkih stvaralaca, tako i pesnika iz Književne omladine Prokuplja.

– Svaki broj tradicionalno posvećujemo našoj važnoj pesničkoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“, te je tako bilo i ovaj put. U ovom broju našle su se pesme Andreja Jelića Mariokova, Radosava Sojanovića i Vladimira Jagličića, koje su posvetili ovim susretima, koji se  u čast velikog Drainca, već pola veka održavaju u našem gradu, istakao je govoreći o novom 53. broju časopisa Tok urednik Dragan Ognjanović.

Podsetimo, časopis TOK postoji već pola veka i jedinstven je primer časopisa za književnost i kulturu na jugu Srbije. Njegovo uredništvo trenutno čine Dragan Ognjanović, Dragan Barjaktarević, Milka Tošić, Ljubiša Krasić i Saša Milovanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime