Predstavljena turistička ponuda Kuršumlije

0

Turistička organizacija opštine Kuršumlija sa predstavnicima privrede iz Kuršumlije, nastupila je na sajmu EXPO NIŠ, koji se održao od 21. do 23. septembra u hali Sportskog centra Čair u Nišu.

Opština Kuršumlija, na svom štandu, predstavila je turističke potencijale, aktivnosti i dosadašnje rezultate Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Takođe, na Sajmu svoju ponudu, proizvode i robu izložili su i lokalni preduzetnici: AD Planinka, nameštaj „Tapetar Beli“, Biljana Lazić-prirodni proizvodi (sapuni, melemi) i Dana likeri (likeri i slatki proizvodi).

Prvi međunarodni Sajam privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2017 zvanično je otvorio državni sekretar Ministarstva privrede Republike Srbije Dragan Đ. Grgurović.

U ime grada Niša, kao pokrovitelja ove značajne privredne manifestacije prisutnima se obratio gradonačelnik Darko Bulatović, dok je, u ime organizatora, goste, učesnike i posetioce Sajma pozdravio predsednik Gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Kako je prilikom otvaranja Sajma rekao predsednik opštine Pantelej, od samog starta se nastojalo da Sajam ima međunarodni karakter. U tome se uspelo. Na samom otvaranju Sajma prisustvovala je privredno politička delegacija iz Belorusije i nekoliko ambasada.

Ekspo Niš 2017 okupio je mnogobrojne predstavnike privrednog sektora, lokalne samouprave, bankarsko – finansijskog sektrora i diplomatskog kora, kao i učeničke kompanije i udruženja. Na sajmu je učestvovalo više od 80 izlagača.

Cilj je bio da posetioci vide privrednu ponudu ovog dela naše zemlje i da događaj doprinese realizaciji novih poslovnih zamisli i ideja, kao i da pospeši nova ulaganja u privredu regiona, navode u Turističkoj organizaciji Kuršumlije.

Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime