Predstavljeni turistički potencijali opštine Prokuplje

1

Turistička organizacija opštine Prokuplje nastupila je na ovogodišnjem, 40. jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je pod sloganom „Odmor te čeka“ održan od 22. do 25. februara.

Referent za marketing i turizamTSO Nebojša Milenković je istakao da je na sajmu predstavljen turistički potencijal opštine Prokuplje , ali ono što je veoma važno to su ostvareni kontakti sa mnogim turističkim organizacijama iz BiH i Makedonije i dogovorena buduća saradnja.

– Posetioci su pokazali veliko interesovanje za naše turističke potencijale. Predstavljajući ih, akcenat smo stavili na seoski i planinski turuzam. Turističke organizacije imale su priliku da se na našem štandu upoznaju sa prirodnim lepotama Belog Kamena, pešačkim stazama Male topličke transferzale, kao i turističkim potencijalom celog Topličkog kraja, rekao je Milenković i ovom prilikom istakao da je ostvaren kontakt sa predstavnicom Ambasade Belorusije Galinom Bubnovskajom, koja je najavila posetu opštini Prokuplje u cilju ostvarivanja međusobne saradnje.

Prokupački štand posetio je i ministar Rasim Ljajić koji se upoznao sa prirodnim potencijalom ovoga kraja i tom prilikom istakao da će u narednoj godini biti obezbeđena znatna sredstva za turistički i privredni razvoj juga i jugoistoka Srbije.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime