Premijer Vučić boravio na severu Kosmeta

0

Predsednik Vlade Srbije Aleksaandar Vučić boravio je juče na severu Kosova i Metohije i tom prilikom obišao Leposavić, Zvečan, Banjsku, Trepču, Zubin Potok i Kosovsku Mitrovicu.

– Sačuvaćemo „Trepču”, naveo je Vučić, jer je to „kičma opstanka na severu Kosmeta”. Obećao je da će izgradnjom fabrike baterija i novog jalovišta u Leposaviću posao naći još oko 220 ljudi.

– „Trepča” donosi dobro ne samo Kosmetu, već celoj Srbiji, sa improvizovane govornice rekao je Vučić.

Konvoj s premijerom i ministrima Aleksandrom Vulinom, Zlatiborom Lončarom i Vanjom Udovičićem uputio se posle Leposavića u manastir Banjsku, zadužbinu kralja Stefana Milutina. Celom dužinom magistralnog putnog pravca od Leposavića do Zvečana i Kosovske Mitrovice bili su raspoređeni pripadnici Kosovske policije.

Vučićev dolazak u Banjsku najavila su manastirska zvona. Premijer je dočekan hlebom i solju, dobrodošlicu su mu poželeli vladika raško-prizrenski Teodosije i iguman manastira otac Danilo.

Vučića su u kosovskomitrovičkom Zdravstvenom centru,uz frenetičan aplauz, na ulazu bolničkog kruga dočekali „beli mantili”. U pratnji Milana Ivanovića, direktora Zdravstvenog centra, Vučić je otvorio odeljenje onkologije, a zvanično je pušten u rad multislajs skener. Zvanično je otvorio i novu zgradu Medicinskog fakulteta. Obraćajući se zdravstvenim radnicima i Mitrovčanima koji su došli da ga pozdrave,

Jednodnevna poseta Vučića severu Kosmeta završena je predizbornim skupom u sportskoj hali u Zubinom Potoku. Prethodno je, po programu, premijer bio na jezeru Gazivode, gde je rekao da će se o toj temi tek voditi teški pregovori u Briselu, jer Priština traži „sve što je na kosovskoj zemlji”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime