Pretučena devojčica još ne ide u školu

0

Ni posle gotovo mesec dana, od kako se pojavio snimak tuče učenica kruševačke Hemijsko – tehnološke škole, koji je šokirao je javnost, nema odgovora zašto pretučena učenica još ne ide u školu .
Na snimku se jasno videla brutalnost tinejdžerki i čule njihove neprestane preteće psovke, ali one nisu kažnjene. Idu u školu i pod nadzorom su pedagoga i školskih vaspitača.

Slučaj koji se desio 3. septembra u blizini Hemijsko tehnološkle škole dobio je epilog suda. U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu potvrđeno nam je da je taj dogadjaj remećenja javnog reda već u sudu, odnosno u pripremnom sudskom postupku i da se očekuju nalazi istrage i mišljenja nadležnih stručnih organa..

Podsećamo, u toj tuči je nastradala petnaestogodišnjakinja, koja je zbog teških telesnih povreda nekoliko dana provela u bolnici. Ona još ne ide u školu, a ovaj događaj je obeležio početak školske godine kruševačke Hemijsko – tehnološke škole.

U tuči su učestvovale četiri devojčice, od kojih su tri pesnicama i nogama tukle jednu. Tuča se odigrala kod kafića u blizini škole. Prosvetni radnici su porazgovarali s roditeljima učenica i od nasilnica uzeli pisane izjave.

U nekoliko navrata smo pokušali da od direktora škole Miroljuba Petrovića, psihologa pedagoga dobijemo izjave, ali su oni ili već bili,, zauzeti,, ili,,otišli su kući,,, kako nam je odgovarano s onu stranu telefonske žice.

U telefonskom razgovoru s ocem pretučene devojčice saznali smo da je ona pet dana provela u bolnici, gde su joj konstatovane teže telesne povrede, te da je i dalje uznemirena, a kada će pretučena petnaestogodišnjakinja ponovo moći da krene u školu, to još niko ne zna.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime