Preventivni pregledi  za zaposlene u Opštini

0

U toku je akcija preventivnih pregleda  koje sprovodi Dom zdravlja Prokuplje, a danas su zaposleni u Opštinskoj upravi imali su priliku da provere svoje zdravstveno stanje.

-U cilju poboljšanja zdravlja stanovništva, kao  i ranog otkrivanja bolesti i blagovremenog lečenja, već duže vreme sprovodimo akciju preventivnih pregleda na teritoriji opštine Prokuplje.  Ekipa Preventivnog centra je tokom godine  obilazila  seosko područje, kako bi stanovništvu iz udaljenih sela približila ovu zdravstvenu uslugu. Skoro sva sela prokupačke opštine obuhvaćena su ovom akcijom, koja je nastavljena u gradu i u okviru koje će zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama moći da provere svoje zdravstveno stanje, kazala je ispred Preventivnog centra Dušanka Zagorčić.

Preventivni pregledi, koji obuhvataju kontrolu krvnog pritiska, vrednosti šećera u krvi i holesterola,  EKG snimanje, kao i konsultacije sa lekarom, predviđeni su za sve građane, koji će kontrolu svoga zdravlja moći da obave u prostorijama mesnih zajednica.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime