Prevrnuo se voz u Ćićevcu

0

Na železnici ka ulasku u Ćićevac jutros su tri od 16 vagona teretnog međunarodnog voza iskliznula i prevrnula, pa je železnički saobraćaj u prekidu.

Kako Top Novosti zaznaju, u ovoj železničkoj nesreći nije bilo povređenih.

Međunarodni voz je išao iz pravca Beograda, a do iskliznuća i prevrtanja tri vagona došlo je najverovatnije prilikom usmeravanja kompozicije na drugi kolosek.

U međuvremenu, Železnice Srbije saopštile su da je jutros u 04.20 časova u stanici Ćićevac, na pruzi Beograd – Niš, došlo do iskliznuća troje kola iz sastava teretnog voza.Tom prilikom došlo je do udara jednih kola u portalni stub kontaktne mreže, što je dovelo do nestanka napona na oba koloseka između stanica Paraćin i Stalać.

Stručne službe su na terenu i rade na saniranju nastalih oštećenja i očekuje se da će u toku prepodnevnih časova pruga biti osposobljena za saobraćaj.Usled radova na osposobljavanju kontaktne mreže, a do završetka sanacije oštećenih delova vozovi između stanica Stalać i Paraćin biće prevlačeni dizel vučom.
Saobraćaj je u prekidu, a trebalo bi da bude uspostavljen u toku prepodneva.

Zbog vanrednog događaja došlo je do poremećaja u saobraćanju te je voz iz Aleksinca vraćen u stanicu Niš, a iz stanice Paraćin upućen je prema Beogradu, dok je voz iz stanice Stalać vraćen za Niš.

(Foto: RTS)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime