Priča o kuršumlijskoj plesnoj grupi Ragnarok

2

Dijana i Danijela Milošević formirale su u Kuršumliji plesnu grupu Ragnarok koja okuplja veliki broj dece svih uzrasta i u protekle dve godine nastupali su na mnogim manifestacijama širom Srbije. Ovo je priča o njima, deci koja su oduševljena plesom i njihovom entuzijazmu.

– Radimo sa decom svih uzrasta. Učestvovali smo na projektu “Tvoj lajk za naš ples” 2017. godine i osvojili, na osnovu mišljenja stručnog žirija, prvo mesto za najbolju koreografiju. U Nišu, 2017. godine obeležili smo “Svetski dan plesa”, zajedno sa učenicima OŠ “Ućitelj Tasa” iz Niša. Naši plesaći su svoj doprinos i empatičnost pokazali učešćem na humanitarnim koncertima u Kuršumliji. Bili smo i deo projekta “Kulturni mix”, kaže Dijana Milošević. Dve godine za redom nastupali smo na Kulturnom letu u Kuršumliji (2015. i 2016. godine). Naši plesači imali su prilike da otvaraju i mnoga sportska i kulturna dešavanja u Kuršumliji, ali i van (Blace, Niš). Na Međunarodnom takmičenju u  Vrnjačkoj Banji deca su osvojila prvo mesto. 27.04.2018. smo u Nišu bili organizatori manifestacije Svetski dan plesa, na kojoj je učestvovalo oko 200 plesača, kaže Danijela Milošević.

Nakon humanitarnog koncerta u Kuršumliji, plesna grupa Ragnarok je nastupila i u Nišu, a intenzivno se pripremaju za nastupe u Jagodini i na Kuršumlijskoj gitarijadi.

Treneri smatraju da je ples izuzetno važan za psiho-fizički razvoj svakog deteta. U plesu, kažu, dete razvija kreativnost i uči se kulturi i lepom ponašanju. Kontakt sa drugom decom omogućava bolju socijalizaciju, a bavljenje sportom osigurava zdrav način života.

– U plesni klub sam se upisala zato što sam oduvek gajila neku vrstu ljubavi prema plesu i muzici. U početku nije bilo ništa ozbiljno, krenula sam na jedan trening da bih videla da li mi se sviđa to što oni rade, ali danas klub i treninzi predstavljaju jedan od neizostavnih i najzabavnijih delova moje nedelje. Sve bi ovo bilo teže da nemamo nekog ko nas stalno vodi napred i pruža nam podršku, kao što to čine naši treneri. Klub za mene ne predstavlja samo jednu plesnu grupu, već naš Ragnarok porodicu, objašnja nam Dijana Vićentijević.

– Volim treninge u našem klubu zato što smo jedna velika porodica. medjusobno se podrzavamo,treninzi su ispunjeni pozitivnom energijom i smehom. Jako mi se dopada sto smo porodica koju krase iste osobine kao sto su ljubav prema muzici i plesu i zelja da uspemo u onome sto radimo, kaže Iva Miletić

S obzirom na višegodišnje iskustvo, treneri ističu da su ljubav i strpljenje neophodni u radu sa decom. Oni pružaju mogućnost deci da učestvuju na različitim manifestacijama, kako u Kuršumliji tako i u drugim gradovima.

– Treniram u ovom klubu prvenstveno zato sto zajedno sirimo pozitivnu energiju. Svi se zajedno druzimo, kreativni smo, ali i ozbiljno radimo ono sto volimo,a to je ples!- oduševljeno nam u juednom dahu kaže Dušica Delić.

– Volim da treniram u klubu Ragnarok jer me tamo okružuje ljubav,i puno zabave.Treninzi su divni, kao i treneri naravno. Oni su u sve nas usadili empatiju prema drugom igraču na samom početku, i naučili nas važne životne lekcije. Volim da treniram jer me to prosto čini srećnom,a za sreću ne treba tražiti razlog, kazala je Anđela Tomić.

Dijana i Danijela Milošević ističu da im je najvažni cilj je da razviju pozitivne vrednosti i osećaj zajedništva kod dece. Talenat u plesu nije uvek ključan za postizanje uspeha, ali upornost i istrajnost jesu.

Pozivamo svu decu Kuršumlije da posete naše treninge koje održavamo svakog vikenda u Fitnes klubu “Tomović” od 14-16 časova.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime