Prijavi bend za učešće na Kuršumlijskoj gitarijadi

0

Treću godinu od obnavljanja nekada jedne od najvećih rok manifestacija na jugu Srbije, Kuršumlijska gitarijada je opet tu 20. i 21. jula. U revijalnom delu Kuršumlijske gitarijade  nastupice legendarni bendovi, Zabranjeno pušenje i Galija, kao i pobednik prošlogodišnje Gitarijade bend Random iz Beograda. Prijave za  takmičarski deo ovogodišnje Gitarijadu su zvanično ovorene 1. aprila, i trajaće zaključno sa 15. majem. Prijava se može poslati putem sajta http://kursumlijskagitarijada.org.rs/.

Učešće u takmičarskom delu Gitarijade izboriće najboljih 7 bendova po mišljenju stručnog žirija koji čine:

  1. Bojan Bojković, profesor muzičke pedagogije i klavijaturista benda Naiss blue
  2. Bane Dejanović, umetnički direktor Nišville jazz festivala
  3. Željko Ljubić – Piti , Gitarista benda Goribor

Bendovima koji izbore nastup biće obezbeđeni prevoz i smeštaj, a za tri prvoprasilana benda obezbeđene su i novčane nagrade. Specijalna nagrada festivala je nastup na Nišville jazz festivalu koji mogu izboriti i više bendova.

Svi bendovi će dobiti mogućnost da se predstave sa po tri numere u polufinalnoj večeri, dok će pet bendova koje žiri izabere nastupiti i u finalnoj večeri i ući u borbu za prve nagrade.

Za sada je interesovanje veoma veliko, a pravo na prijavu imaju SVI autorski bendovi, saopštavaju organizatori Kuršumlijske gitarijade.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime