Prijem za kuršumlijske gimnazijalce

0

Nakon povratka sa 15. Međunarodnog festivala koji je ove godine održan u gradu Sen Malo na severozapadu Francuske, predsednik opštine Kuršumlija – Radoljub Vidić ugostio je grupu kuršumlijskih gimnazijalaca:Veljka Авеамовића, Savu Milojevića, Damjana Aleksića, Milicu Deljanin, Jelenu Jovanović, Janu Miladinović sa profesorima Majom Mitrović i Milenom Vukajlović.

U razgovoru sa ovim mladim ljudima predsednik Vidić  zadovoljno je kazao da je naša opština prezentovana na veoma lep način, te da ga posebno raduje entuzijazam i angažovanje  ovih mladih ljudi koji svoja znanja svakodnevno nadograđuju i usavrašavaju. Zahvaliviši učenicima na poseti Vidić je istakao da će i ubuduće nastojati da pomogne sve aktivnosti naših učenika kao i do sada i nagraditi one najbolje.

Gimnazijalaci su bila smešteni u francuskim porodicama, a domaćinima su prezentovane kuršumlijske lepote, znamenitosti i kultura. Na pomenutom festivalu učenici su izveli predstavu “Kir Janja” autora Jovana Sterije Popovića.

Profesor francuskog jezika i književnosti – Maja Mitrović istakla je da je ovo putovanje bilo nazaboravno iskustvo za učenike.

– Pored izvođenja predstave, učenici su imali brojne skupove, izlete, koktele a poseban događaj bilo je tradicionalno veče gde su učenici i gosti iz celog sveta imali priliku da nauče mnogo o Srbiji, Kuršumliji prirodnim bogatstvima, lepotama, kulturno-istorijskom nasleđu  i našoj tradiciji, kazala je Mitrovićeva.

Veljko Avramović učenik trećeg razreda Gimnazije srdačno se zahvalio predsedniku opštine Radoljubu Vidiću, preduzeću AD “Planinka” i Turističkoj organizaciji opštine Kuršumlija koji su omogućili odlazak na ovaj festival.

– U nastupajućem periodu za naše sugrađane pripremamo “Humanitarni dan glume” gde ćemo premijerno izvesti i našu predstavu, a učešće će uzeti i naši najmlađi glumci, sa ciljem da se prikupe novčana sredstva i pomogne devojčici Nikodini”, rekao je Avramović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime